DSC09866

Kinesiologie

Spierresponstest

De kinesiologie maakt gebruik van de spierresponstest. Met behulp van de spiertest als biofeedback mechanisme van het lichaam, kunnen we stressfactoren opsporen die, soms diep verstopt, opgeslagen zijn in het lichaam. Een stressfactor, groot of klein, bewust of onbewust, kan het functioneren van het lichaam en de geest beïnvloeden. Bij deze stressfactoren kun je denken aan overbelasting, slechte voeding, niet verwerkte ervaringen/ trauma’s, ongelukken etc. Door de stress op deze wijze op te sporen en weer in beweging te brengen kan de stress afgevoerd worden waardoor het zelfherstellende vermogen geactiveerd wordt.

Metaforen

Het lichaam kan door middel van klachten een signaal geven. Alle spieren, meridianen en acupunctuurpunten hebben hun eigen metafoor. Zodra we dit signaal leren begrijpen en ernaar gaan handelen kan het lichaam helen.

Stress

Stress is, zeker in de huidige tijd, een veel voorkomend gegeven.
Stress is elk niveau van spanning dat je energiesysteem te veel belast. Als stress lang aanhoudt en compensatie niet langer mogelijk is, kunnen diverse klachten, pijn en gevoelens van onbehagen de kop opsteken. Uiteindelijk sta je voortdurend in een overlevingsmodus.
Kinesiologie is een fantastische methode om stress op te sporen en op te ruimen, zodat de energie weer onbelemmerd kan stromen in je lichaam.
Je lichaam komt weer in evenwicht, de balans wordt herstelt en klachten kunnen verdwijnen.

Kinesiologie kun je dus een vorm van ‘stress management’ of ‘energiemanagement’ noemen waarbij het hernieuwde contact met je lichaam en het vergroten van het bewustzijn belangrijk is.
Waar komt de stress vandaan? Wat heb ik ervan te leren?

Weer vrienden worden met je lichaam!

06 22 98 56 13